فواید روغن های طبیعی

روغن های گیاهی از دیرباز برای مصارف زیبایی و سلامت پوست و مو کاربرد داشته اند و در حال حاضر نیز با وجود تنوع لوسیون ها و کرم های زیبایی موجود در بازار ، باز هم برخی از افراد از روغن های میوه ها برای زیبایی پوستشان استفاده می کنند .

روغن نارگیل خشکی پوست را کاهش می دهد :

روغن نارگیل یک روغن خوراکی است که از قسمت خوراکی میوه رسیده نارگیل تهیه می شود . این روغن مصارف فراوانی دارد و به علت دارا بودن مقادیر زیاد چربی های اشباع ، در برابر فاسد شدن مقاوم است . این روغن به مدت 6 ماه در دمای 24 درجه سانتی گراد ماندگار است . به دلیل دارا بودن مقادیر فراوان اسیدهای چرب اشباع ، مختصصان تغذیه مصرف آن را توصیه نمی کنند و به نظر می رسد مانند چربی های حیوانی می تواند باعث بروز بیماری های قلب و عروق شود . مردم از قدیم الایام در مناطق حاره ای از روغن نارگیل به عنوان مرطوب کننده استفاده می کرده اند . مطالعات علمی اخیر آثار ضد عفونی کنندگی این روغن را نیز مشخص کرده است . مطالعات همچنین نشان داده این روغن باعث افزایش آبرسانی به پوست و افزایش میزان چربی آن می شود و تغییری در PH پوست ایجاد نمی کند . استفاده از روغن نارگیل به مدت 2 هفته و 2 بار در روز باعث بهبود خشکی پوست در افراد می شود . شستشوی موها با روغن نارگیل که آب گریز (هیدروفوب) است ، پوششی روی مو ایجاد می کند که مانع از نفوذ آب به مو می شود . مقدار جزیی از روغن نیز در ضمن شستشو ممکن است جذب مو شود که این مواد آب گریز باعث کاهش خاصیت تورم کوتیکول مو در مجاورت آب می شوند که در ادامه مانع از پیچ خوردن کوتیکول سطحی مو و نیز از دست رفتن سلول های کوتیکول و پروتئین مو می شوند .
 
روغن هسته انگور پوست را روشن می کند :

روغن هسته انگور همان طور که از نام آن پیداست از فشردن هسته انگور که پسماند صنایع تهیه آب انگور است به دست می آید . این روغن دارای مصارف خوراکی و داروسازی به خصوص در صنایع مواد آرایشی است . در صنایع آرایشی به عنوان جزیی مناسب ، در نگهداری رطوبت پوست محسوب می شود . همچنین این روغن به صورت یک لایه نازک روی پوست باقی می ماند که در نگهداری اسانس ها روی پوست در رایحه درمانی کاربرد دارد . میزان لینولئیک اسید در این روغن در مقایسه با سایر روغن هایی که به عنوان حامل استفاده می شوند ، بیشتر است . روغن هسته انگور به عنوان تقویت کننده و افزایش دهنده رشد مو نیز کاربرد دارد . این روغن همچنین حاوی مقادیر جزیی از ترکیبات پلی فنل است که خاصیت ضد اکسیدانی دارد که حتی قابل مقایسه با ویتامین های C و E است . همچنین روغن دانه انگور باعث بهبود زخم می شود و مانع از خراب شدن ساختمان کلاژن و الاستین در پوست می شود . عصاره هسته انگور اثر مهار کننده روی آنزیم تیروزیناز دارد و به همین دلیل در فرآورده ای ضد پیری و روشن کننده پوست به کار می رود .


منبع : هفته نامه سلامت